Πέτσας: «Τα πυροφυλάκια στον Υμηττό σύντομα θα τριπλασιαστούν»

Στα εγκαίνια του παρατηρητηρίου πυροφύλαξης, στον Λόφο Αγίου Σωτήρος στην Παιανία, το οποίο ενισχύει τη δυνατότητα ταχύτερης αντίδρασης σε περίπτωση φωτιάς, παραβρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δηλώνοντας ότι τα πυροφυλάκια στον Υμηττό σύντομα θα τριπλασιαστούν.

Το παρατηρητήριο βρίσκεται εντός του Πειραϊκού Χωριού, στην Παιανία, στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Πειραιώς. Θα μπορεί να εποπτεύει όλη την ανατολική πλευρά του Υμηττού, αλλά και ένα ευρύτερο τμήμα της περιοχής των Μεσογείων.

Η χρηματοδότηση έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών και εντάσσεται στον ευρύτερο αντιπυρικό σχεδιασμό για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα τα πυροφυλάκια στον Υμηττό θα τριπλασιαστούν (από 16 που είναι σήμερα, θα γίνουν 48), μέσω της ένταξης της σχετικής πρόταση του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών. Όπως είπε, όλα τα πυροφυλάκια θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο και θα διαθέτουν κάμερες με υπέρυθρους αισθητήρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην τελετή παράδοσης, η οποία οργανώθηκε από τον ΣΠΑΥ, παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου και δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ιωάννης Κωνσταντάτος, ο δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης, ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, καθώς και στελέχη Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search