Πιερρακάκης για ψηφιακό πιστοποιητικό: Μήνυμα προς όλους για το τι πραγματικά μπορεί να καταφέρει η Ελλάδα

«Μήνυμα προς όλους, τόσο προς το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό, για το τι πραγματικά μπορεί η Ελλάδα να καταφέρει», χαρακτήρισε στη Βουλή το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Είναι ένα ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό με έντονο ελληνικό χρώμα. Η πρόταση του πρωθυπουργού που υιοθετήθηκε, και η εφαρμογή του στη πράξη από 1ης Ιουλίου από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία για τη χώρα μας», επισήμανε ο κ. Πιερρακάκης, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια. «Ήρθε στη Βουλή ως ΠΝΠ για να προλάβουμε τη διαδικασία και να είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα το εφαρμόσουμε», διευκρίνισε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε πως «η επιτυχία του εγχειρήματος οφείλεται στο ότι υπήρχε ήδη ένα ψηφιακό σύστημα έτοιμο, πάνω στο οποίο, ακολουθήθηκαν τρεις αρχές». «Πρώτη αρχή ότι το κράτος πάει στον πολίτη και όχι ο πολίτης στο κράτος, δεύτερη, ο σχεδιασμός υπηρεσιών με τον πολίτη στο επίκεντρο του και τρίτη, ότι το κράτος αξιοποιεί στο βέλτιστο βαθμό τις υποδομές του», υπογράμμισε ο Κυρ. Πιερακάκης και συμπλήρωσε:

«Είναι μπροστά μας ένα φιλόδοξο ψηφιακό στοίχημα»

«Τα δύο συστήματα που εφαρμόσαμε, του εμβολιασμού και του ψηφιακού πιστοποιητικού covid, παράγουν δύο μηνύματα, ένα προς το εσωτερικό και ένα προς το εξωτερικό. Ο εθνικός εμβολιασμός είναι ένα μήνυμα προς όλους στο εσωτερικό της χώρας, για το τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε. Γιατί αυτό που βλέπετε για το εμβόλιο, αφορά όλες τις κυβερνήσεις, γιατί χτίζεις πάνω σε ό,τι έχεις. Και εμείς επιλέξαμε να αξιοποιήσουμε ότι καλή υποδομή είχαμε, όπως κάναμε για παράδειγμα για την καθιέρωση της άυλης συνταγογράφησης.

Στο εξωτερικό,
στέλνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα θέτει στο τραπέζι ιδέες, μπορεί να
προσφέρει, μπορούμε να μιλάμε για το δικό μας παράδειγμα. Αυτή η ψηφιακή
πολιτική covid, δίνει το μήνυμα ότι θέτουμε τη χώρα σε κίνηση, ότι
παράγει αποτέλεσμα». «Είναι μπροστά μας ένα φιλόδοξο
ψηφιακό στοίχημα που μπορεί να γίνει στα επόμενα χρόνια. Αν επενδύσουμε
όλοι θα είναι νομοτέλεια, και αν το πιστέψουμε όλοι σίγουρα θα
πετύχουμε», κατέληξε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search