Πηγές ΝΔ για προανακριτική επιτροπή: Ο κ. Παππάς ακολουθεί την τακτική «στρίβειν διά του υπομνήματος»

Την τακτική του «στρίβειν διά του υπομνήματος» επέλεξε ο κ. Παππάς, «γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να απαντήσει διαψεύδοντας τον ίδιο του τον εαυτό σε όσα γράφει στα SMS που αντάλλασσε με τον κ. Καλογρίτσα».

Αυτό αναφέρουν πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, σχολιάζοντας τη δέσμευση του πρώην υπουργού να υποβάλει, έως την Παρασκευή, υπόμνημα με τις θέσεις του στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «το βάζει στα πόδια προκειμένου να αποφύγει να αντιμετωπίσει τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από τις αποκαλύψεις για τις ενέργειές του και μετά το πόρισμα-κόλαφο της Τράπεζας της Ελλάδος, που καταρρίπτει σημείο προς σημείο τους ισχυρισμούς του, περί ελέγχου και έγκρισης από την Ττ Ε της προέλευσης των τριών εκατ. ευρώ με τα οποία ο Χρήστος Καλογρίτσας συμμετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνουν, επίσης, ότι «μετά την έκθεση-βόμβα που αποκαλύπτει ότι η μεταβίβαση των 3 εκατ. ευρώ στον Καλογρίτσα από τους Άραβες έγινε βάσει ενός συμφωνητικού για εκτέλεση έργου το οποίο, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, δεν υλοποιήθηκε ποτέ, πολλαπλασιάζοντας τις ενδείξεις περί εικονικότητας της σύμβασης, ο “πρωταγωνιστής” εκείνης της περιόδου, επέλεξε τη φυγή».

Τέλος, αναφέρουν ότι «μη αντέχοντας να σταθεί πρόσωπο με πρόσωπο ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής και να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί για το παρασκήνιο της σύστασης ομίλου χειραγώγησης Μέσων Ενημέρωσης την περίοδο που ήταν πανίσχυρος υπουργός, ο Νίκος Παππάς κρύβεται πίσω από επικοινωνιακά “πυροτεχνήματα” και βαρύγδουπες δηλώσεις. Γυρίζει την πλάτη στην αναζήτηση της αλήθειας και επιλέγει τον μονόλογο μέσω υπομνήματος. Τα στοιχεία όμως που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στις συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής και οι επώνυμες καταγγελίες για τις παρακρατικές ενέργειες προκειμένου να στηθεί ένας μηχανισμός προπαγάνδας, απαιτούν σαφείς απαντήσεις. Ο κ. Παππάς ας πάψει να κρύβεται», καταλήγουν οι πηγές της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search