Πλημμύρισαν σπίτια και νοσοκομεία στο Λονδίνο

Δύο νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας ζήτησαν από τους ασθενείς να μείνουν μακριά από τα κτίρια μετά από πλημμύρες χθες στα τμήματα επειγόντων.

Τα νοσοκομεία Whipps Cross και Newham απεύθυναν έκκληση στους πολίτες να πηγαίνουν σε άλλα νοσοκομεία στα οποία ανακατευθύνονται και τα ασθενοφόρα.

Η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες σε σπίτια και δρόμους με την πυροσβεστική να δέχεται περίπου 300 κλήσεις μέσα σε λίγες ώρες. Κάτοικοι πήραν τους κουβάδες και τις σκούπες, προκειμένου να αποτρέψουν την μεγάλη είσοδο του νερού στις οικείες τους.

«Είμαστε ακόμα εδώ αν μας χρειάζεστε, αλλά για να μας βοηθήσετε  παρακαλούμε να επισκεφθείτε ένα γειτονικό νοσοκομείο, εάν είναι δυνατόν» ανέφερε το νοσοκομείο του Newham.

Παρόμοια ανακοίνωση εξέδωσε και το Whipps Cross λόγω «λειτουργικών προβλημάτων από τις ισχυρές βροχοπτώσεις».

Ο σταθμός του μετρό Stepney Green παραμένει κλειστός, ενώ οκτώ άλλοι άλλοι επαναλειτουργούν πλέον.

Επικεφαλής εστιατορίου της περιοχής είπε ότι ο γιος της βοήθησε τους γείτονες να προστατεύσουν τα σπίτια τους. «Πήγε να αγοράσει φαγητό από το τοπικό κατάστημα. Όταν επέστρεψε ολόκληρος ο δρόμος και το πεζοδρόμιο είχε ήδη πλημμυρίσει και το νερό έφτανε στην μπροστινή μας πόρτα» δήλωσε.

Πηγή: BBC

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search