«Πληρωμένη» απάντηση Φίλη σε Μητσοτάκη για τους απόφοιτους Κολεγίων

Απάντηση στον ισχυρισμό του πρωθυπουργού ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν αναπληρωτές απόφοιτοι Κολεγίων δίνουν συνεργάτες του Νίκου Φίλη, επισημαίνοντας ότι αυτός ήταν νόμος της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και στη συνέχεια παρέμεινε ως μνημονιακή υποχρέωση.

Για ακόμη μια φορά, μετά τις δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως προ εβδομάδων στη Βουλή, η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τον Νίκο Φίλη, με τον πρωθυπουργό να αναπαράγει τον ισχυρισμό ότι επί υπουργίας του γίνονταν αναπληρωτές και απόφοιτοι Κολεγίων.

«Και για πείτε μου κ.Τσίπρα που αναφέρεστε με τόσο απαξιωτικό τρόπο στα κολλέγια, για ρωτήστε τον κ. Φίλη γιατί όταν κάνατε προσκλήσεις εκπαιδευτικών δεχόσασταν και αποφοίτους κολλεγίων; Σταματήστε αυτή την υποκρισία» σημείωσε ειρωνικά ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του.

Συνεργάτες του πρώην υπουργού, ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής, καθώς η ρύθμιση αυτή έγινε επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, με υπογραφή του υπουργού Παιδείας Αρβανιτόπουλου.

«Ακολούθως, το πρώτο εξάμηνο του 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μια μάχη στη διαπραγμάτευση και την έχασε. Κάναμε ένα επώδυνο συμβιβασμό και πήγαμε σε εκλογές. Θέσαμε στην κρίση του λαού το αποτέλεσμα μιας επώδυνης διαπραγμάτευσης και κερδίσαμε τις εκλογές.   Ως μέρος του συμβιβασμού, υποχρεωθήκαμε να εφαρμόσουμε και αυτή τη διάταξη, που στην πράξη αφορούσε πολύ λίγους αναπληρωτές. Με μια δέσμευση όμως. Ότι θα αφορά μόνο τους αναπληρωτές και όχι το μόνιμο προσωπικό.  Και κυρίως, ότι θα καταργηθεί μόλις βγούμε από τα μνημόνια. Και φυσικά κρατήσαμε το λόγο μας. Την καταργήσαμε στο νόμο που ψηφίσαμε για τις προσλήψεις στην εκπαίδευση. Γι’ αυτό αναγκάστηκε να την επαναφέρει η κυβέρνηση» σημειώνουν με νόημα οι ίδιες πηγές. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search