Πλούσιο το πόθεν έσχες του Ευκλείδη Τσακαλώτου: Μετοχές, ακίνητα και καταθέσεις

«Πλούσιο» είναι το Πόθεν Έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες των πολιτικών, που δημοσιοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίζει εισόδημα περί των 65.000 ευρώ (για τα 31.422 ευρώ εξ αυτών τονίζεται ότι αφορούν «απαλασσόμενα ποσά που δεν θεωρούνται εισόδημα»), με τη σύζυγό του να δηλώνει συνολικές απολαβές περί των 151.000 ευρώ.

Ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί επιπλέον ένα δυνατό χαρτοφυλάκιο μετοχών, με την πλειοψηφία αυτών να αφορούν τη SCHRODER INTERNATIONAL SELECTION FUND – UK και τη BLACKROCK GLOBAL MULTI ASSET INCOME FUND. Η αξία κτήσης του συνόλου των μετοχών προσδιορίζεται περί τις 331.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις στις μετοχές είναι συνδικαιούχος ο πατέρας του Ευκλείδη Τσακαλώτου, κ. Στέφανος Τσακαλώτος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετοχές διατηρεί και η σύζυγος του κ. Τσακαλώτου. Η αξία κτήσης σε αυτή την περίπτωση κυμαίνεται γύρω στις 90.000 ευρώ. Οι τραπεζικές καταθέσεις του ζεύγους Τσακαλώτου είναι γύρω στις 80.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, ο κ. Τσακαλώτος και η σύζυγός του διατηρούν μια μονοκατοικία 200 τετραγωνικών στην Κηφισιά και ένα ακόμα διαμέρισμα 131 τ.μ. στην ίδια περιοχή. Επιπλέον, έχουν διαμερίσματα 154, 58 και 106 τετραγωνικών στην Πρέβεζα, ενώ διατηρούν δυο ΙΧ αυτοκίνητα.

Δείτε το Πόθεν Έσχες του κ. Τσακαλώτου:

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search