Πόλεμος «διαρροών» ΥΠΕΞ-Προεδρίας μετά το φιάσκο με τον Ι. Αποστολόπουλο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένας υπόγειος «πόλεμος» μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ακύρωση της βράβευσης του Έλληνα διασώστη, Ιάσονα Αποστολόπουλου.

Κυβέρνηση, Νίκος Δένδιας και Κατερίνα Σακελλαροπούλου παραμένουν εκτεθειμένοι, με τα βασικά ερωτήματα, πάντως, να είναι τα ίδια: Ποιος καταρτίζει τις συγκεκριμένες λίστες προσώπων για βράβευση; Ποιος εγκρίνει και φέρει την ευθύνη; Ποιος παρενέβη ώστε να ακυρωθεί η βράβευση του Έλληνα διασώστη;

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα, κι ενώ δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση, η Προεδρία της Δημοκρατίας, μέσω πηγών, «έδειξε» προς το ΥΠΕΞ για το φιάσκο διευκρινίζοντας ότι «Σύμφωνα με τον νόμο, το υπουργείο εξωτερικών προτείνει τα πρόσωπα τα οποία παρασημοφορεί κατόπιν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έτσι έγινε και στην περίπτωση του κ. Αποστολόπουλου. Ο ίδιος όπως και οι υπόλοιποι, προτάθηκαν από το ΥΠΕΞ, το οποίο αποφάσισε μετά τον αποκλεισμό του».

Η απάντηση από την πλευρά του Νίκου Δένδια δεν άργησε να έρθει, καθώς πηγές του υπουργείου Εξωτερικών σημείωναν χθες το βράδυ ότι το ΥΠΕΞ δεν είχε σχέση με την κατάρτιση της λίστας.

Ανέφεραν συγκεκριμένα ότι:

  • Δεν υπάρχει αρχική εισήγηση υπογεγραμμένη από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
  • Δεν υπάρχουν γνωμοδότηση και πρακτικά για το περιεχόμενο της συζήτησης στο Συμβούλιο Ταγμάτων Αριστείας.
  • Δεν υπάρχει πρόταση του υπουργού Εξωτερικών με βάση τη γνωμοδότηση.
  • Δεν υπάρχει προεδρικό διάταγμα με υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών.

Οποιος έχει οτιδήποτε από τα παραπάνω στην κατοχή του παρακαλείται να τα δημοσιοποιήσει.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας, πάντως, απάντησε εκ νέου με διαρροή στην εφημερίδα «Τα Νέα», στην οποία επισημαίνεται ότι το υπουργείο ήταν εκείνο που πρότεινε τα πρόσωπα και αναφέρεται πως «έτσι έγινε και στην περίπτωση του κ. Αποστολόπουλου. Ο ίδιος όπως και οι υπόλοιποι προτάθηκαν από το ΥΠΕΞ, το οποίο αποφάσισε μετά τον αποκλεισμό του.

«Λογικό ένας διασώστης να αντιμετωπίζεται ως πολιτικός αντίπαλος»

Μέσα σε αυτό το κλίμα, πάντως, ξεχωρίζει το σχόλιο του πρωταγωνιστή της υπόθεσης, Ιάσονα Αποστολόπουλου, ο οποίος με μια αιχμηρή ανακοίνωση έστειλε τα δικά του μηνύματα σε πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search