Προανακριτική: Στις 14 Ιουλίου η συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα Παππά

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου θα διεξαχθεί τελικώς η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για το Νίκο Παππά.

Η Ολομέλεια σε μια ειδική διαδικασία θα κληθεί να αποφασίσει αν θα παραπέμψει τον πρώην υπουργό στη διαδικασία του Δικαστικού Συμβουλίου και στη συνέχεια του ειδικού δικαστηρίου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Η διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις με περιπτώσεις είναι πάγια και περιλαμβάνει τοποθετήσεις βουλευτών- ή και πολιτικών αρχηγών εφόσον το επιθυμούν- αλλά και του ίδιου του πρώην υπουργού.

Αμέσως μετά η συνεδρίαση ολοκληρώνεται με μυστική ψηφοφορία όπου το κάθε μέλος του κοινοβουλίου σημειώνει αν επιθυμεί την δίωξη ανά αδίκημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βουλή επί της ουσίας καλείται να επικυρώσει τις εργασίες της επιτροπής που συμπέρανε πως ο κ. Παππάς επιχείρησε να δημιουργήσει το λεγόμενο ΣΥΡΙΖΑCHANELL, στο πλαίσιο του ελέγχου των «αρμών της εξουσίας» με τη βοήθεια του πάλαι ποτέ κόκκινου εργολάβου, Χρήστου Καλογρίτσα. Από τις τοποθετήσεις των κομμάτων ήδη έχει διαμορφωθεί μια ισχυρή πλειοψηφία που φτάνει τους 180 βουλευτές.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search