Σε καραντίνα 50 μέλη της ολυμπιακής αποστολής της Αυστραλίας λόγω επαφής με κρούσμα

Περισσότεροι από 50 αθλητές και συνοδοί της ομάδας στίβου της Αυστραλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες τέθηκαν σε απομόνωση στα δωμάτιά τους στο Ολυμπιακό Χωριό, καθώς ήρθαν σε άμεση επαφή με τον Αμερικανό επικοντιστή Σαμ Κέντρικς που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. 

Μόνο τρεις αθλητές θα συνεχίσουν τις προπονήσεις, αλλά μακριά από τους άλλους αθλητές του στίβου, καθώς συνάντησαν τον Κέντρικς περιστασιακά, είχαν αρνητικά τεστ και δεν θεωρούνται άμεσες επαφές.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Κέντρικς, που θεωρούνταν από τα φαβορί για χρυσό μετάλλιο, αποσύρθηκε από τους Αγώνες.

Ακόμη 41 Αυστραλοί αθλητές και 13 συνοδοί εξετάστηκαν για κορονοϊό, αλλά τελικά τους επιτράπηκε να επιστρέψουν στις προπονήσεις και τα καθήκοντά τους. Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι θα αγωνιστούν κανονικά στον στίβο, τα αγωνίσματα του οποίου ξεκινούν αύριο Παρασκευή.

Νοσηλεύονται με Covid-19 δύο άτομα

Στο μεταξύ,  ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, Μάσα Τακάγια, ανακοίνωσε ότι δύο άτομα σχετιζόμενα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες νοσηλεύονται λόγω COVID-19, ωστόσο καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν θεωρείται σοβαρή. Eξήγησε ότι πρόκειται για ανθρώπους προερχόμενους από το εξωτερικό, χωρίς να διευκρινίσει αν τα περιστατικά αφορούν αθλητές, προπονητές ή άλλους αξιωματούχους που βρίσκονται στην Ιαπωνία για τους Αγώνες.

Σύμφωνα με τον Μάσα Τακάγια, ακόμη ένα άτομο χρειάστηκε σύντομη νοσηλεία, αλλά πλέον έχει πάρει εξιτήριο.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ανακοινώθηκαν επιπλέον 24 κρούσματα κορονοϊού σχετιζόμενα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ανεβάζοντας τη συνολική καταμέτρηση από την 1η Ιουλίου στα 193 άτομα.

«Δεν συνδέονται τα κρούσματα με τους Αγώνες»

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς, υποστήριξε ότι η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται στο Τόκιο το τελευταίο διάστημα, δεν συνδέεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πάντως, η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω του αριθμού-ρεκόρ των κρουσμάτων. Χθες Τετάρτη, η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε 3.177 νέα κρούσματα Covid-19, τα περισσότερα από την ημέρα, που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, αλλά και από την έναρξη της πανδημίας. 

Συνολικά στην Ιαπωνία τα κρούσματα ξεπέρασαν σήμερα τις 8.000, επίσης ημερήσιος αριθμός-ρεκόρ στην ασιατική χώρα από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία Covid-19.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search