Σκουρλέτης: Θατσερική πολιτική της κυβέρνησης, προχωρά στη μεγαλύτερη μείωση εισακτέων στην ιστορία

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης, καταλογίζοντάς της «θατσερική, οπισθοδρομική και κυνική πολιτική».

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, για την «αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών».

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης υπεραμύνθηκε των τροπολογιών που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκπαίδευση, τονίζοντας ότι «αφορούν κρίσιμα ζητήματα» και καλώντας την κυβέρνηση να τις κάνει δεκτές. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην τροπολογία του κόμματός του που προβλέπει την αναστολή εφαρμογής για φέτος, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα πανεπιστήμια, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «προχωρά στη μεγαλύτερη μείωση εισακτέων στην ιστορία, εν μέσω πανδημίας, για να εξυπηρετήσει λίγους ιδιώτες επιχειρηματίες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχουν οι ευρωπαϊκές κατευθύνσεις που σας λένε ότι το 45% είναι στόχος για τις ηλικίες τις νεότερες, έτσι ώστε να είναι απόφοιτοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ξεφύγετε λίγο από το θατσερικό παρελθόν σας. Δεν μπορείτε και στην οικονομία και στην εκπαίδευση και στην υγεία να κινείστε με βάση τις νόρμες του νεοφιλελευθερισμού εδώ και τριάντα χρόνια, που διεύρυναν τις ανισότητες! Μην είστε η παράταξη της οπισθοδρόμησης», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης και συμπλήρωσε:

«Καταλαβαίνετε τι επιφυλάσσετε στα νέα παιδιά; Όχι μόνο σε αυτούς που έδωσαν εξετάσεις, όχι μόνο σε αυτούς που προετοιμάζονται, αλλά σε αυτούς που ήδη αγωνίζονται, που έχουν τελειώσει κάποια σχολή και έχουν ένα χαρτί στα χέρια τους ή δεν έχουν και αγωνίζονται να βρουν μια δουλειά, να δουν το μέλλον τους. Η αλλεργία σας, ο ελιτισμός σας, η μεροληπτικότητά σας φαίνονται ξεκάθαρα», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «η εκπαίδευση είναι διαχρονικά η αχίλλειος πτέρνα της ΝΔ», χαρακτήρισε την αξιολόγηση «τιμωρητικό μέτρο» και έκανε λόγο για «εκρηκτικές καταστάσεις που έχει δημιουργήσει η αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search