Σκυλακάκης: Ερχεται αύξηση μισθών τα επόμενα χρόνια -Δεν είναι λύση το lockdown εφόσον εμβολιάζεται ο πληθυσμός

Θέση για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, το φθινόπωρο, σε περίπτωση που κάνει επιθετικά την επανεμφάνισή της η πανδημία, πήρε από το βήμα της Βουλής, ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του μεσοπρόθεσμου, ο αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών, είπε πως εφόσον συνεχιστεί κανονικά ο εμβολιασμός των πολιτών, «δεν είναι λύση το lockdown». Όπως εξήγησε, τα προβλήματα που υπάρχουν θα λυθούν μόνο μέσω του εμβολιασμού και σημείωσε πως «δεν θα επιτρέψουμε κανένα ατύχημα γιατί θα έχουμε μακροοικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις». 

Θα έρθει αύξηση μισθών

Επίσης, ο κ. Σκυλακάκης ενημέρωσε το Σώμα πως η διαπραγμάτευση στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο για το ταμείο ανάκαμψης προχωρά πολύ καλά και πως πολύ σύντομα θα υπάρξει πλήρης έγκριση του προγράμματος. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχουν αβεβαιότητες ακόμα, η ουρά της πανδημίας που αφορά τον εμβολιασμό και οι παρενέργειες της γρήγορης ανάκαμψης που θα υπάρξει στον πληθωρισμό και τα επιτόκια», είπε χαρακτηριστικά και προέβλεψε πως θα υπάρξει αύξηση μισθών. « Σας το προβλέπω ότι θα έρθει! Υπάρχει και μια αρνητική πτυχή ότι θα έχουμε ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού σε κρίσιμους τομείς», είπε. 

  Ο υπουργός τόνισε ακόμα πως το στοιχείο κλειδί για τη χώρα μας στο μέλλον θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η επάνοδος στους δημοσιονομικούς κανόνες εντός ΕΕ. « Και αυτό γιατί εμείς δεν θα έχουμε διαφορετική μεταχείριση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στους δημοσιονομικούς κανόνες! Το θέμα είναι τι θα σημαίνουν οι κανόνες για μια χώρα με μγάλο χρέος. Έχουμε ανοιχτή διαπραγμάτευση τους επόμενους μήνες και όταν θα ολοκληρωθεί στο επόμενο προϋπολογισμού θα αρχίσουμε να την αποτυπώνουμε», κατέληξε.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search