Σοφία Νικολάου: Εγκαινίασε τη Σωφρονιστική Ακαδημία στον Ελεώνα Θήβας

Τη Σωφρονιστική Ακαδημία, που έγινε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας, εγκαινίασε σήμερα (07/07) γενική γραμματέας, Σοφία Νικολάου.

Η Σωφρονιστική Ακαδημία θα λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και διαμονής των σωφρονιστικών υπαλλήλων (ανδρών και γυναικών). Από τη ΓΓΑΠ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, καθώς και η προμήθεια του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις αίθουσες και τον χώρο κοιτωνισμού, δυναμικότητας 60 ατόμων.

Στην Ακαδημία θα λειτουργήσουν δύο Σχολές:

  • α) η Σχολή Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και
  • β) η Σχολή Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης.

Σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής επισημαίνεται ότι «σκοπός της εκπαίδευσης είναι η επαγγελματική κατάρτιση, η ανάπτυξη των ψυχικών, πνευματικών, σωματικών ικανοτήτων και η καλλιέργεια επαγγελματικής συνείδησης των υπαλλήλων του κλάδου ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, ώστε να καταστούν ικανοί να ανταποκριθούν με επάρκεια στα καθήκοντα τους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ακαδημία θα περιλαμβάνει προγράμματα βασικής (εισαγωγικής και δια βίου) εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης.

Προβλέπεται, επίσης, η συνεργασία με τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς για την κατάρτιση του προγράμματος σπουδών και την οργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων και εργαστηρίων, με σκοπό την ενίσχυση του προσωπικού για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος.

Σε δηλώσεις της, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, ανέφερε: «Ένα πάγιο αίτημα για αναβάθμιση της εκπαίδευσης των εργαζόμενων στα Καταστήματα Κράτησης σε δικό του χώρο, παίρνει σάρκα και οστά. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα προγράμματα εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης των εργαζόμενων στα Καταστήματα Κράτησης προκειμένου να καταστούν ικανοί να ανταποκριθούν με επάρκεια στα καθήκοντά τους.

Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν στη διαμόρφωση των εγκαταστάσεων και στην σύνταξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων θερμά και τους εργαζόμενους στα Καταστήματα Κράτησης που θα αγκαλιάσουν τον αναβαθμισμένο πλέον θεσμό της Σωφρονιστικής Ακαδημίας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search