Στεφανής για την καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων στο προσωπικό του 251 ΓΝΑ και ΝΙΜΤΣ

«Το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ) και το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) υπέβαλαν αναφορές κόστους για το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, οι οποίες προωθήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις αρχές Ιουλίου, ανέφερε σήμερα ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

«Η μέχρι στιγμής καθυστέρηση οφείλεται στην πρωτόγνωρη για τα εν λόγω στρατιωτικά νοσοκομεία απαιτούμενη διαδικασία πληρωμής υπερωριών». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής απαντώντας σε ερώτηση, που κατέθεσαν οι βουλευτές Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Καταβολή αποζημιώσεων στο προσωπικό του 251 ΓΝΑ».

Αναφερόμενος στη διαδικασία καταβολής υπερωριών, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «προϋποθέτει μηχανογραφικές εφαρμογές και διοικητικές διεργασίες που, ενώ για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι πάγιες, στην περίπτωση των στρατιωτικών νοσοκομείων δεν υπήρχε παρόμοια εξοικείωση και απαιτείται σημαντική επεξεργασία δεδομένων από συναρμόδιους φορείς».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ενδεικτικά», προσέθεσε, «περιλαμβάνει τη συλλογή του είδους, των ημερομηνιών και των ωρών εφημερίας-υπερωρίας των εμπλεκομένων ιατρών-προσωπικού, την αντιστοίχιση του προσωπικού στις βαθμίδες του ΕΣΥ προς κοστολόγηση των εφημεριών, τη συνεργασία με το ΟΛΚΑ για τους υπολογισμούς, τον έλεγχο των διαμορφούμενων αποζημιώσεων προς αποφυγή αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών κ.ά.».

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθεί στενά την υλοποίηση της όλης διαδικασίας, μέχρι την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης στο εμπλεκόμενο προσωπικό, τόσο του 251 ΓΝΑ όσο και του ΝΙΜΤΣ» κατέληξε ο Αλκ. Στεφανής.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search