Στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΜέΡΑ25 παραπέμπει ο Βαρουφάκης την Αδάμου

Την παραπομπή της βουλευτού Κωνσταντίνας Αδάμου στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΜέΡΑ25 προτείνει με επιστολή του ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο λόγος της παραπομπής δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, ούτε αν αυτή η εξέλιξη θα έχει και επιπτώσεις στην κοινοβουλευτική διάταξη του κόμματος, που αριθμεί 9 βουλευτές. Αυτό που έγινε γνωστό ωστόσο, από την επιστολή που κοινοποίησε ο ίδιος ο γραμματέας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι πως η κυρία Αδάμου εγκαλείται για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

«Με αυτή την εισήγηση θα επιβεβαιώσουμε, άλλη μια φορά, ότι το ΜέΡΑ25 θέτει τις αρχές μας, ηθικές και πολιτικές, πάνω από οποιοδήποτε “πολιτικό κόστος” και ότι όλα τα μέλη μας, ανεξάρτητα αξιώματος, έχουμε την ίδια υποχρέωση να τηρούμε τις αξίες που μας έφεραν κοντά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης στην επιστολή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Βαρουφάκη

«Παρασκευή 23η Ιουλίου 2021

Συνοδοιπόροι,

Παρακαλώ όπως συμπεριληφθεί στην Ημερήσια Διάταξη της σημερινής συνεδρίας μας η πρότασή μου να εισηγηθούμε στην Κεντρική Επιτροπή την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας & Τήρησης Καταστατικού, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, της βουλεύτριας Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνας Αδάμου, με επιχειρηματολογία που θα καταθέσω.

Με αυτή την εισήγηση θα επιβεβαιώσουμε, άλλη μια φορά, ότι το ΜέΡΑ25 θέτει τις αρχές μας, ηθικές και πολιτικές, πάνω από οποιοδήποτε “πολιτικό κόστος” και ότι όλα τα μέλη μας, ανεξάρτητα αξιώματος, έχουμε την ίδια υποχρέωση να τηρούμε τις αξίες που μας έφεραν κοντά.

Το ΜέΡΑ25 δυναμώνει καθημερινά επειδή όλο και περισσότεροι πολίτες διαπιστώνουν ότι ιδρύθηκε για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα. Εμείς θα συνεχίσουμε να τιμούμε την εμπιστοσύνη τους τηρώντας, όλες και όλοι μας, την βασική αυτή δέσμευση».

Αδάμου: Εχω κοινοποιήσει στον πρόεδρο της Βουλής την ανεξαρτητοποίηση μου από το ΜέΡΑ25

Αργότερα, η κ. Αδάμου έκανε γνωστό μέσω δελτίου Τύπου ότι δεν έχει λάβει κλήση για παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΜέΡΑ25. Παράλληλα, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι έχει ήδη
κοινοποιήσει στον πρόεδρο της Βουλής την ανεξαρτητοποίησή της, «ώστε να μπορώ να ασκήσω ανεμπόδιστα τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Μέχρι τη στιγμή που σας γνωστοποιώ την παρούσα επιστολή, δε μου έχει γνωστοποιηθεί καμία κλήση για παραπομπή μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος ΜέΡΑ25.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, έλαβα γνώση για την ύπαρξη αυτής από δημοσιογράφο που με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει. Οι λόγοι παραπομπής μου παραμένουν άγνωστοι, αλλά αυτή είναι μια πάγια τακτική και πρακτική που λαμβάνει χώρα στο ΜέΡΑ25, πολύ καιρό τώρα, για οποιοδήποτε μέλος του ή στέλεχος που «τολμάει» να ζητήσει πάγια και κεκτημένα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι το δικαίωμα του λόγου.

Παρ’ όλα αυτά, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι έχω κοινοποιήσει στον Πρόεδρο της Βουλής την ανεξαρτητοποίηση μου από το ΜέΡΑ25, ώστε να μπορώ να ασκήσω ανεμπόδιστα τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, ούσα συνεπής στην προεκλογική μου δέσμευση προς τους συμπολίτες μου».

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search