Συνεδριάζει το υπουργικό – Στο τραπέζι ο κατώτατος μισθός

Από τη χτεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών

EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδριάζει και σήμερα, υπό τον πρωθυπουργό, το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο μάλλον θα είναι το τελευταίο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Βαριά είναι η ατζέντα, καθώς θα συζητηθεί το θέμα του κατώτατου μισθού που θα εισηγηθεί ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έχει περιθώρια να εισηγηθεί μικρή αύξηση, έως 2%. (Βλ. «Ψίχουλα» στον κατώτατο μισθό).

Σημειώνεται ότι το «σχέδιο του Πορίσματος Διαβούλευσης για τη διαδικασία διαμόρφωσης του ισχύοντος νομοθετημένου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου», που αναρτήθηκε την περασμένη βδομάδα στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου δεν ταυτίζεται απόλυτα με την αρχική θέση του ΚΕΠΕ για αναστολή στην όποια αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού.

Τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης είναι τα εξής:

  • Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, του νομοσχεδίου για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Γενικό Εμπορικό Μητρώο και Υπηρεσίες Μιας Στάσης – Ενσωμάτωση Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1151».
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη των νομοθετικών πρωτοβουλιών Υπουργείου Υγείας: α) Κύρωση δύο συμβάσεων δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος: Δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Δωρεά PET CT στα Νοσοκομεία Ιωαννίνων, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου και Λάρισας, β) Φαρμακευτικοί σύλλογοι: Κωδικοποίηση και επικαιροποίηση της νομοθεσίας, γ) Σύσταση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας/Ακτινοθεραπείας Ελλάδας» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.).
  • Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα, για την Κύρωση Σύμβασης της Χάγης για Διεθνή Προστασία Ενηλίκων.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, για την παροχή σύμφωνης γνώμης για τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο σύμφωνα με το άρθρο 103 παρ. 7 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).
  • Ενημέρωση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search