ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης επειδή συνυπέγραψε κοινή δήλωση 21 υπουργών Εξωτερικών κατά της Κούβας

«Η συνυπογραφή, από την ελληνική κυβέρνηση, της κοινής δήλωσης 21 υπουργών Εξωτερικών κατά της Κούβας, αποτελεί μια επικίνδυνη, ανεύθυνη και βαθιά υποκριτική κίνηση», αναφέρει μέσω ανακοίνωσης ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.

Στο ίδιο κείμενο, που ακολουθεί χθεσινή ανακοίνωση για το ίδιο θέμα από το ΚΚΕ, τονίζεται: «Όχι μόνο παρεμβαίνει ανοιχτά στα εσωτερικά ενός κράτους, όχι μόνο αντίκειται σε κάθε έννοια πολυδιάστατης και φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά αποτελεί και μνημείο υποκρισίας».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη δεν διστάζει να συνυπογράψει έκκληση για σεβασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με χώρες όπως η Πολωνία, οι οποίες παραβιάζουν συστηματικά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, τα δικαιώματα των γυναικών στην αυτοδιάθεση των σωμάτων τους, τα δικαιώματα των προσφύγων, και κατηγορούνται από την ΕΕ για παραβίαση του κράτους δικαίου». Κατηγορεί δε την κυβέρνηση ότι η ίδια «έχει εξαπολύσει μια συντονισμένη επίθεση απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα δικαιώματα στην υγεία, την παιδεία, τη μόρφωση, τα δικαιώματα των προσφύγων».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη του προς τον κουβανικό λαό, «ο οποίος πλήττεται εδώ και δεκαετίες, από ένα άδικο και παράνομο εμπάργκο, το οποίο καταδικάσθηκε, κατά τη Γ.Σ. του ΟΗΕ, της 23ης Ιουνίου, από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του» και, ταυτόχρονα, καταδικάζει «κάθε προσπάθεια ξένης επέμβασης, θεωρώντας ότι ο κουβανικός λαός, ελεύθερος και απερίσπαστος, είναι ο μόνος που μπορεί και πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του».

Τέλος, σημειώνει πως «η απόρριψη κάθε σκέψης για έξωθεν επεμβάσεις, ο άμεσος τερματισμός του εμπάργκο, ο σεβασμός των δικαιωμάτων, η μη προσφυγή στη βία, είναι η μόνη δίκαιη και δημοκρατική λύση για τη χώρα».

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search