Τεράστια πυρκαγιά στη Σαρδηνία, φόβος σε κατοικημένες περιοχές

Alessandro Tocco/LaPresse via AP

Σχεδόν 1.500 εκτοπισμένοι κάτοικοι και πάνω από 50.000 στρέμματα καμένης γης με καλλιέργειες αλλά και ζώα είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της τεράστιας πυρκαγιάς που μαίνεται στο Μοντιφέρου του Οριστάνο, στη Σαρδηνία.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης ακόμα δεν είναι δυνατόν να γίνει ακριβής εκτίμηση δεδομένου ότι η φωτιά, αφού διένυσε 50 χιλιόμετρα από το Οριστάνο στην περιοχή Ολιάστρα, ακόμα δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και εξακολουθεί να απειλεί περιουσίες και σπίτια.

Για την κατάσβεσή της επιχερούν περίπου 7.500 άτομα από την Πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, εθελοντές, αλλά και από τον Ερυθρό Σταυρό καιτην αστυνομία. Από αέρος επιχειρούσαν επτά αεροσκάφη Canadair και 11 ελικόπτερα, ενώ ανέμεναν και συνδρομή από Γαλλία, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Επίσης, η χώρα μας ενημέρωσε ότι θα συνδράμει με δύο αεροσκάφη Canadair CL-415, όπως αναφέρουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε αναρτήσεις τους στο Twitter.

«Ζούμε ώρες ανησυχίας και απερίγραπτου πόνου», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας, Κρίστιαν Σολίνας, ο οποίος ζήτησε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Κύρια προσπάθεια των πυροσβεστών στην φάση αυτή είναι να μην επεκταθεί η φωτιά σε παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού.

Πάνε σχεδόν 27 χρόνια απ’ την τελευταία φορά που ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Μονιτφέρου, τον Αύγουστο του 1994.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search