Θεοχάρης: Η ελεύθερη κυκλοφορία βασική ιδέα και η κινητήρια δύναμη του ταξιδιού

Στη μεγάλη αλλαγή που έχει επέλθει στον τουρισμό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Στην έναρξη των εργασιών της 66ης συνάντησης της επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για την Ευρώπη, που χαιρέτισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το «παρών» έδωσαν ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikashvili και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Όλο αυτό το διάστημα, από κοινού οι υπουργοί Τουρισμού των κρατών αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας έχουν προχωρήσει αγωνιζόμενοι για την υλοποίηση του οράματός τους, που δεν είναι άλλο από την ελεύθερη κυκλοφορία, η οποία είναι η βασική ιδέα και η κινητήρια δύναμη του ταξιδιού, πάντα έχοντας ως κύριο κριτήριο την ασφάλεια του ταξιδιώτη», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 66η Συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα, τόσο επειδή υλοποιείται με φυσική παρουσία, που σημαίνει επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά, κυρίως, επειδή αποτελεί μία συλλογική προσπάθεια όλων των εκπροσώπων του Τουρισμού.

Σκοπός της Συνάντησης είναι να τεθούν ιδέες και προοπτικές που θα οδηγήσουν στον σχεδιασμό του μέλλοντος της Τουριστικής Βιομηχανίας, μετά από μία πρωτοφανή κρίση.

«Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στον τουρισμό, πιστεύουμε στο μέλλον, πιστεύουμε στη δύναμη της επιστήμης που μας οδηγεί, σίγουρα και σταθερά, στην ανάκτηση της ζωής μας. Και είμαστε εδώ, μαζί, γιατί μόνο με συντονισμένες και συλλογικές δράσεις μπορούμε να προχωρήσουμε», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

Νωρίτερα, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν ο υπουργός Τουρισμού και ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού με το πέρας των εργασιών της πρώτης ημέρας, αναφέρθηκαν στη συνεργασία μεταξύ Οργανισμού και κρατών προκειμένου να διασφαλιστεί πως τα ταξίδια θα παραμείνουν ασφαλή για τους ταξιδιώτες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Zurab Pololikashvili δήλωσε πως «το Πράσινο Πιστοποιητικό που θέσπισε η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σημαντικό προνόμιο. Θέλουμε, όμως, να δώσουμε το σωστό μήνυμα στον ταξιδιώτη, πως όποιος δεν το διαθέτει, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να ταξιδέψει, καθώς υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι για να πραγματοποιήσει κάποιος το ταξίδι του. Ανυπομονούμε για το καλοκαίρι του 2021, που θα είναι σαφώς καλύτερο από το περσινό, αφού διαθέτουμε το Πράσινο Πιστοποιητικό αλλά και την εμβολιαστική κάλυψη ώστε να επανεκκινήσει ο τουρισμός».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search