Τσίπρας από Ηράκλειο: Τον ΒΟΑΚ θα τον φτιάξουμε εμείς και χωρίς διόδια για τους Κρητικούς

Στον ΒΟΑΚ αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στον ΒΟΑΚ τονίζοντας πως η δική του παράταξη, θα είναι αυτή που εν τέλει θα ολοκληρώσει το μεγάλο αυτό έργο και μάλιστα, χωρίς διόδια για τους Κρητικούς. Κι αυτό, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα στο απαράδεκτο οδικό δίκτυο της Κρήτης, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είμαι ευτυχής που επί των ημερών μας και χωρίς τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης βάλαμε σε ράγες τον ΒΟΑΚ.

Χάραξη, απαλλοτριώσεις, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, προκήρυξη διαγωνισμών για μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση. Ξεκαθαρίζοντας ότι το έργο θα είχε ολοκληρωθεί έως το 2025 και ξεκαθαρίζοντας και κάτι ακόμα: Θα ολοκληρωνόταν χωρίς διόδια για τους κατοίκους της Κρήτης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και παρά τα ψέματα δύο ετών, η συκοφαντία ότι δήθεν όλα αυτά που κάναμε εμείς ήταν γραμμένα στο γόνατο και την καθυστέρηση, ήρθε η Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, με μια φιέστα να μας παρουσιάσει το σχεδιασμό που εμείς δρομολογήσαμε, με μόνα νέα στοιχεία την καθυστέρηση και βεβαίως ότι το έργο θα έχει διόδια και για τους πολίτες του νησιού» είπε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και συνέχισε:

«Φίλες και φίλοι, το λέω εδώ και να το θυμάστε, βεβαίως έτσι όπως το κάναμε δε θα γίνει το ’25, θα γίνει πολύ αργότερα, ενδεχομένως και το ’29, θα εξαρτηθεί από το πόσο θα μείνουν στη διακυβέρνηση. Αλλά να το θυμάστε, εμείς θα είμαστε αυτοί που και πάλι θα ολοκληρώσουμε αυτό το μεγάλο έργο, για την Κρήτη.

Και να ξέρετε ότι εμείς δε πρόκειται να δεχθούμε οι Κρητικοί να πληρώνουν διόδια. Το χρωστάμε στη Κρήτη και στους κατοίκους της, που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είχαν αυτό το μεγάλο έργο υποδομής, το χρωστάμε ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα στο απαράδεκτο οδικό δίκτυο της Κρήτης».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής στην Κρήτη λέγοντας ότι η περιφέρεια χτυπήθηκε από την πανδημία κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι άφησε αβοήθητους και αστήρικτους κτηνοτρόφους και παραγωγούς, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη επαγγελματική κατηγορία. «Και είναι αναγκαίο όσο ποτέ θα έλεγα, ένα έκτακτο σχέδιο ενίσχυσής τους όπως έχουμε προτείνει από την αρχή της κρίση, ενάμιση χρόνο τώρα», προσέθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, όραμα της παράταξής του είναι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

Ακόμη, δήλωσε τέλος ευτυχής για την τήρηση της υπόσχεσης του προς τον δήμαρχο Ηρακλείου πριν τρία χρόνια και το γεγονός πως δρομολογήθηκε το έργο για το υδρευτικό δίκτυο της πόλης, τη μεταβίβαση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο, και το στέγαστρο στο Παγκρήτιο Στάδιο.

zarpanews.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search