Τσίπρας για πόθεν έσχες Μητσοτάκη: Υπάρχει θέμα δημοκρατίας

Επίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποιεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να εκτοξεύει πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στη Μυτιλήνη.

Μιλώντας στον Ρ/Σ «Στο Νησί» 99 FM, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε «αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα της ΕΕ δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο πρωθυπουργός. Φανταστείτε να συνέβαινε σε εμένα» για να προσθέσει «Φανταστείτε να απέκρυπτα στοιχεία για την περιουσία μου ή να έδινα ψεύτικες δικαιολογίες. Θα ήταν κεντρικό θέμα συζήτησης; Νοίκιασα ένα σπίτι και έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις».

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «θέμα δημοκρατίας» σημειώνοντας «δημιουργείται ένα καθεστώς που αποκρύπτει θέματα. Εκτιμώ ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Νομίζω ότι στον δημόσιο βίο πρέπει να υπάρχει ισονομία, δικαιοσύνη και δημοκρατία»

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι το ζήτημα με το πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους έχει δύο σκέλη:

«Υπάρχει ένας νόμος τον οποίο είχαμε ψηφίσει εμείς που αφορούσε τις εξωχώριες επιχειρήσεις. Για να μην υπάρχει δεύτερη σκέψη, κάποια πρόσωπα δεν θα έχουν δικαίωμα και τα συγγενικά τους πρόσωπα να είναι ιδιοκτήτες σε τέτοιες επιχειρήσεις», επεσήμανε και τόνισε «αυτοί είναι νόμοι του κράτους. Αν δεν τους αρέσουν, μπορούν να τους αλλάξουν. Αν τον κύριο Μητσοτάκη δεν τον συμφέρει, μπορεί να αλλάξει τον νόμο» αλλά να παρανομεί δεν είναι σωστό. 

Το δεύτερο σκέλος είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι η απόπειρα να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψευδή στοιχεία για να δείξει ότι δεν παρανόμησε.

Οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού έρχονται μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, η οποία για τρίτο Σαββατοκύριακο φιλοξένησε ρεπορτάζ για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Για το θέμα τοποθετήθηκε από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα, ενώ στην αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε η Ν.Δ., απειλώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search