Βαρβιτσιώτης: Ισχυρή βούληση της Ελλάδας να εντατικοποιήσει τη συνεργασία της με τη Λετονία

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας, Έντγκαρς Ρίνκεβιτς και την υφυπουργό Εξωτερικών, Ζάντα Κάλνινα-Λουκασένικα, συναντήθηκε στη Ρίγα, στην πρώτη επίσημη κυβερνητική επίσκεψη υψηλού επιπέδου στη Λετονία έπειτα από ιδιαίτερα μακρά περίοδο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κατά τη συνάντησή του με τον Λετονό υπουργό Εξωτερικών, ο Μ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την ισχυρή βούληση της Ελλάδας να εντατικοποιήσει τη συνεργασία της με τη Λετονία στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών. Όπως προσέθεσε, είναι ιδιαίτερα σημαντική η σύγκλιση απόψεων των δύο χωρών σε ζητήματα όπως οι περιφερειακές προκλήσεις και η εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση εργασίας με την ομόλογό του, υφυπουργό Εξωτερικών, Ζάντα Κάλνινα-Λουκασένικα, κατά την οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο μέτωπο της ευρωπαϊκής διαχείρισης της πανδημίας, η εισαγωγή του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, καθώς και η εφαρμογή των εθνικών σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Οι δύο ομόλογοι είχαν επίσης την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν την πλήρη στήριξή τους στην ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Βαρβιτσιώτης θα μεταβεί αύριο, 7 Ιουλίου, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, τελευταίο προορισμό της επίσημης περιοδείας του στις Βαλτικές χώρες, όπου θα έχει κύκλο επαφών με στελέχη της λιθουανικής κυβέρνησης, ενώ θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 4η Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search