Βουλή: Ειδικό αφιέρωμα στα αιωνόβια φυτά από την εποχή της Επανάστασης του 1821

Ενδιαφέρον για τις αφώτιστες πτυχές της ελληνικής επανάστασης, μέσα από το πρίσμα της χλωρίδας που συνοδεύει τη χώρα τα τελευταία 200 χρόνια, επιδεικνύει η Βουλή.

Το πάθος μάλιστα για τα αιωνόβια φυτά της επανάστασης, είναι τέτοιο που η επιτροπή Περιβάλλοντος αποφάσισε να προχωρήσει σε μια επετειακή συνεδρίαση με θέμα «τη συμπλήρωση 200 ετών από την Εθνική Επανάσταση– Ειδικό αφιέρωμα στα αιωνόβια φυτά από την εποχή της Επαναστάσεως: Καταγραφή και ανάδειξη».

Έχοντας δε ως στόχο να μην αφήσει καμία αμφιβολία για το περιεχόμενο της συνεδρίασης, κατά την έναρξη των εργασιών, η πρόεδρος της Επιτροπής, Θοδώρα Αυγερινοπούλου κάλεσε τους συμμετέχοντας να παρακολουθήσουν από κοινού βίντεο με παραδοσιακά τραγούδια της ελληνικής γης: Το ιτιά, ιτιά και τον αμάραντο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τουλάχιστον οι βουλευτές συγκράτησαν την επαναστατική τους ορμή και δεν προχώρησαν σε επίδειξη των χορευτικών τους δεξιοτήτων υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Αυτό που δεν έχει γίνει ωστόσο σαφές είναι αν και κατά πόσο οι συμμετέχοντας πήραν τελικά τα 75 ευρώ για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search