Βουλή: Ενα λάθος της Επιτροπής Πόθεν Εσχες έβγαλε στα… κάγκελα Πολάκη-ΣΥΡΙΖΑ

Ενα εκ παραδρομής λάθος της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Εσχες της Βουλής έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Πολάκη να εξαπολύσουν νέες κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού.

Η επιτροπή συνυπολόγισε στις προς αρχειοθέτηση υποθέσεις και τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη και της Φ. Γεννηματά, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στην αξιωματική αντιπολίτευση να σηκώσει τους τόνους.

Αντικαθιστώντας τον απόντα Σπ. Λάππα, ο Π. Πολάκης παρέθεσε δικά του στοιχεία, με τα οποία ζήτησε να επαναληφθεί ο έλεγχος στη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης του κ. Μητσοτάκη, παρότι η υπόθεση -με τη σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ- είχε αρχειοθετηθεί ήδη από την τελευταία συνεδρίαση, στα τέλη Ιουνίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μια λίγο-πολύ προαναγγελθείσα από την αξιωματική αντιπολίτευση στάση, που επιχειρεί να δημιουργήσει ζήτημα μόλις μια μέρα πριν δοθούν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2019.

«Από δημοσιεύματα και επίσημα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει τελέσει, ως πρόσωπο κατ’ άρθρο 1 του v. 3213/2003, το αδίκημα της εξακολούθηση υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες), ενώ φέρεται να μετέχει μέσω παρένθετου προσώπου στο κεφάλαιο και τη διοίκηση αλλοδαπής εταιρείας κατά παράβαση του άρθρου 8 του ως άνω νόμου», είπε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Πολάκης.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας πάντως, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Θανάσης Μπούρας, δήλωσε: «Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας υπηρεσιακού λάθους, σαράντα τρεις (43) περιπτώσεις υπόχρεων, μεταξύ των οποίων και δύο πολιτικών αρχηγών, συμπεριελήφθησαν εκ παραδρομής στους προς αρχειοθέτηση καταλόγους της σημερινής συνεδρίασης μολονότι οι περιπτώσεις αυτές είχαν ήδη ελεγχθεί και είχε εγκριθεί η αρχειοθέτησή τους στη συνεδρίαση της 23.6.2021».

Λίγο αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να συντηρήσει το θέμα με νέα ανακοίνωση.

«Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη και της κυβερνητικής πλειοψηφίας τούς οδηγεί από τον έναν αυτοεξευτελισμό στον άλλο. Χθες, προσπάθησαν να αναβάλουν επ’ αόριστον τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαφάνειας, όπου επρόκειτο να συζητηθεί μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη. Σήμερα, μετά την κατακραυγή, όρισαν άρον-άρον συνεδρίαση και επιχείρησαν να εντάξουν το όνομα του κ. Μητσοτάκη σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες οι οποίες θα αρχειοθετούνταν. Όταν πιάστηκαν και πάλι με τη γίδα στην πλάτη έσπευσαν να πουν, χωρίς να τους απομένει πια ίχνος αξιοπρέπειας, ότι το όνομα του κ. Μητσοτάκη βρέθηκε “εκ παραδρομής” στη λίστα! Στη σημερινή συνεδρίαση ο αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε όλα τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ζήτησε επίσημα τον επανέλεγχο των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά, η υπηρεσία που συνεπικουρεί το έργο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες θα ελέγξει τα νέα στοιχεία και θα καταθέσει σχετικό πόρισμα. Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει τις γελοίες προσπάθειες να κουκουλώσει την υπόθεση, και τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου να προχωρήσουν στον απαραίτητο ουσιαστικό έλεγχο».

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search