Ζαββός (υφ.Οικονομικών): Μειωμένα κατά 32 δις ευρώ τα κόκκινα δάνεια

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των λεγόμενων «κόκκινων δανείων», από την λειτουργία του σχεδίου «Ηρακλής», εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Ζαββός, τόνισε πως τα «κόκκινα δάνεια» μειώθηκαν κατά 32 δισ. ευρώ στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, σημειώνοντας πως αναμένεται μέχρι τα τέλη του 22’ να υπάρξει νέα μείωση προκειμένου το συνολικό ποσοστό προβληματικών δανείων που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, να πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό.

«Μειώνονται κατά 32 δις ευρώ τα κόκκινα δάνεια μέσα από το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ στην πρώτη περίοδο χωρίς να επωμιστεί το βάρος ο φορολογούμενος», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Ζαββός εκτίμησε επίσης πως τα δάνεια που θα “κοκκινήσουν” λόγω της πανδημίας δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 με 5 δισ. ευρώ γεγονός που τα καθιστά «πλήρως διαχειρίσιμα». «Τα δείγματα που έχουμε και από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι ότι σε καμία περίπτωση τα “κόκκινα δάνεια” που μπορεί να δημιουργηθούν, λόγω πανδημίας, δεν θα ξεπεράσουν τα 4 ή 5 δις ευρώ. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα ποσό πλήρως διαχειρίσιμο μέσα από το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ το οποίο έφερε η κυβέρνηση και λειτουργεί με την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών», κατέληξε.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search