Ζουράρις για τις εκδηλώσεις της Dior: «Θα γίνουμε τουρκαλάδες για να παρελαύνουν χανούμισσες στο ναό της Αγίας Ειρήνης;» -Τι απάντησε η Μενδώνη 

Την οργή του Κώστα Ζουράρι προκαλεί η απόφαση των αρμοδίων φορέων να παραχωρήσουν αρχαία μνημεία στον οίκο Dior, προκειμένου να προχωρήσει σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Το γεγονός μάλιστα αυτό εξέφρασε και στη Βουλή κατά τη διάρκεια σχετικής επίκαιρη ερώτησης προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη με το δικό του… ξεχωριστό τρόπο.

«Οι ιεροί ναοί, όχι τα κοσμικά, δίδονται μόνο σε 2 περιπτώσεις τα τελευταία 3.000 χρόνια! Σε αστέγους και πρόσφυγες και όταν το αποφασίζει η ενορία για λόγους συγκεκριμένους. Πάσα άλλη χρήση δεν είναι δεκτή!», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Υπάρχει αυτό το βδελύτροπον της Dior, το 51’ όταν δόθηκε από το αμερικανικοδωσιλογικό κράτος. Ο πατέρας μου ήταν ακόμα φυλακισμένος όταν γινόταν το πορνοφωτοστάσιον από το κράτος στο ναό της παρθένου με τα oπισθέλκουσα τα μοντέλα. Ο οίκος είναι βεβαρημένος από αυτό! Θα γίνουμε Τουρκαλάδες που δώσανε αυτοί σε χανούμισσες για να παρελαύνουν με εσώρουχα στο ναό της Αγίας Ειρήνης; Τουρκαλάδες γίναμε; Έλεος δηλαδή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας η κ. Μενδώνη ανέφερε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, ξεκαθαρίζοντας πως τηρήθηκαν οι νόμοι στο ακέραιο. «Το τελικό αίτημα όπως διαμορφώθηκε μετά και αυτοψίες από τα αρμόδια στελέχη, εισήχθη με θετική γνωμοδότηση στο ΚΑΣ κατόπιν θετικών εισηγήσεων των εφοριών αρχαιοτήτων. Τα 30 μέλη του συμβουλίου συνεκτιμώντας τα δεδομένα, γνωμοδότησαν ομόφωνα υπέρ της αίτησης!», είπε και επιχειρώντας να καθησυχάσει τον βουλευτή διαβεβαίωσε πως δεν θα γίνουν εκδηλώσεις εντός των ναών (π.χ. Παρθενώνας).

«Μετατρέψατε το ΚΑΣ ως κυβερνητική ευθύνη, σε 30 τυράννους των Αθηνών», απάντησε ο κ. Ζουράρις προσθέτοντας στη… δική του γλώσσα: «Αυτή η φωτογράφηση αν υπάρχει προβολή των ντεανσέ πάνω στα κιονόκρανα και στα αετώματα διότι προβάλουν εσώρουχα, εξώρουχα και άλλα διάφορα… με όλα τα περισφύρια που θα περιφέρονται εκεί, αν υπάρξει αυτό, να μη συνδέονται με φωτοεπαφή με τα προελαύνοντα ηδονικά κοράσια που δεν ανήκουν καν στο άσμα του Διγενή Ακρίτα». 

Μενδώνη: Οχι στην Ελλάδα της ιδεοληψίας και της μιζέριας

«Δεν κατανοώ την ανησυχία ούτε τη δική σας ούτε της παράταξής σας, σας είπα ότι τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που ορίζουν ότι αναφέρετε και σας προβληματίζουν! Είναι 30 επιστήμονες κύρους που δεν είναι κολακευτικό να τους ονομάζεται τυράννους», απάντησε η κ. Μενδώνη και πρόσθεσε: «Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί τέτοια προσέγγιση της Ελλάδας και του πολιτισμού, εγκλωβισμένη στην ιδεοληψία την απομόνωση και την μιζέρια! Εμείς θέλουμε την Ελλάδα που διεκδικεί τη θέση που της αξίζει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search